Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál Sportegyesület 2012

Dobos Barna DPASE Sportigazgató

Oszd meg másokkal!
Javítani kell az idei mérlegen

Dunaújváros - A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata szombaton délután hazai pályán javíthat az idei mérlegén.

A tavalyi bajnokság félidejében új vezetés vette át a csapat irányítását, akikkel majdnem sikerült kiharcolni a bent maradást a másodosztályban. A hosszabb távú tervek között viszont az szerepelt, hogy a gárda a 2013/2014-es egycsoportos NB II tagja legyen. A klub a nyáron ennek szellemében igazolt. Az eddigi tapasztalatokról a sportigazgató Dobos Barnát kérdeztük.

Dobos Barna DPASE Sportigazgató:

- Amikor az egyesülethez kerültünk, elsődleges célunk a dunaújvárosi futball életbentartása volt. Szerencsére azóta a kisebb szponzorok száma is gyarapodott, így nyugodtabb körülmények között tervezhettük az idei évet.

Egy csapatra való játékost szerződtettek a nyári átigazolási időszakban...

- Úgy igazoltunk, hogy esélyünk legyen a bajnokság megnyerésére. A legrövidebb időn belül szeretnénk a másodosztályba kerülni. Ehhez azonban az idén nem elég megszerezni a bajnoki címet, hiszen ezúttal osztályozó mérkőzést is kell vívni az NB II-be kerülésért.

Miként értékeli az eddigi három forduló eredményeit?

- A tavaszihoz képest egy teljesen új csapatot kellett építeni. A felkészülési találkozókon és az első három bajnoki mérkőzésen is mezőnyfölényben futballoztunk. A szorványos ellentámadások azonban mindig veszélyt jelentettek a kapunkra. A kapott gólok számát minimalizálni kell a jövőben. A betömörülő védelmek ellen pedig ennél több gólhelyzetet kell kialakítanunk, és hatékonyabban értékesíteni azokat.

Az NB III Dráva csoportjának negyedik fordulójában szombaton 15.30 órakor a Szentlőrinc SE együttesét fogadják. Milyen eredményre, játékra számít?

- Természetesen minden mérkőzésen győzni szeretnénk. Mindenképpen javítanunk kell az idei hazai mérlegünkön. Úgy gondolom, nekünk ebben az osztályban a saját játékunkat kell játszani. Azt kell elérnünk, hogy az aktuális ellenfelek alkalmazkodjanak hozzánk.

Forrás: www.dh-online.hu

Fotó: Wohlmann György DH