DLSZ 2012/2013 őszi végeredmény

Oszd meg másokkal!

  DLSZ 2012 /2013 Őszi végeredmény

Tisztelt Sportbarátok!

Először is engedjétek meg, hogy megköszönjük nektek a 2012 / 2013-as őszi bajnoki szezont. Nélkületek csapatok, játékosok, játékvezetők, szurkolók és támogatók nélkül nem lennénk Dunaújváros sportéletében a legnagyobb szervezet, amely jelenleg közel 1.500 főt számlál. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség olyan értéket képvisel Dunaújvárosban, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.

 

Szent-Györgyi Albert 1930-ban előadásában a következőket mondta:

"A sport, az nem csak testnevelés, hanem a léleknek is a legerőteljesebb és legnemesebb nevelő eszköze. A sport fogalma azonban nem tévesztendő össze a puszta testi ügyességgel, a rekordhajhászással, a nyereségvadászással és a primadonnáskodásokkal. Az utóbbiaknak nemcsak, hogy a sporthoz semmi közük, de a sportnak egyenesen ellenségei. A sport elsősorban szellemi fogalom. Egy sportcsapat a társadalomnak kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma. Itt a játék alatt tanítja meg a sport az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre és mindenek előtt a "fair play" a nemes küzdelem szabályaira. Aki ezeket tudja, és akiből a lélek férfiasságát, az érdeklődést, az önállóságot és alkotni vágyást nem verjük ki 12 vagy 17 év örökös magolással, ijesztgetéssel és fenyegetéssel, az meg fogja állani helyét az életben. Ezért zárja be Cambridge déli egy órakor tantermeit és nyitja meg sportpályáit."

Zeus Sportbolt Dunaújváros

MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 2012 / 2013 ÉV ŐSZI EREDMÉNY
ZEUS OSZTÁLY
1. HELY HÁROMKIRÁLYOK 25 PONT
2. HELY FÜREDI PANZIÓ 09 24 PONT
3. HELY KARMACSI AUTÓ 24 PONT 
ŐSZI GÓLKIRÁLYOK
ARANYCIPŐ IVACS GÁBOR (FÜREDI PANZIÓ 09) 13 GÓL
EZÜST IDEI SZABOLCS (AKRASZ BAU) 12 GÓL
BRONZ RAJNA RÓBER (FÜREDI P. 09) - MOLNÁR TAMÁS (DUNABIZTOS M.) 11 GÓL

Az idei év rendkívül jó mérkőzéseket és szoros őszi szezont hozott az elit Zeus osztály, hisz a Háromkirályok csapata "mindösszesen" 1 ponttal szerzett többet a közvetlenül őket üldöző három csapatnál, ami nagyon izgalmas tavaszi küzdelmeket sejtet. Termesztésen a Háromkirályok Colosseum FC társasága megérdemelten lett őszi bajnok, hisz csapategysége a barátságban rejlik. Ivacs Gábor és Rajna Róbert pedig a megszokott góllövő cipőjük segítségével a második helyre rúgták a Füredi Panzió 09 csapatát, így továbbra is versenyben vannak a bajnoki címért. A Zeus osztály színvonalát idén is emelte városi El Clasico, ahol a Karmacsi Autó és a Csövesek mérkőztek meg egymással. Olyan futballt láthattunk a két csapattól, amire vágyik egy szurkoló, egy néző és egy szövetség is, hisz a játék maga volt a profizmus. A Csövesek tanítani való kispályás góljára, vagy a másik oldalon Éliás Zsolt csapatvezető technikai utasításaira, mellyel a pálya mellől győzelemre vitte csapatát csak bólintani lehet: Igen itt kezdődik a foci! Ez a záró mérkőzés méltó lezárása volt az őszi pontvadászatnak és ugyanakkor nyílttá tette a bajnokság kimenetelét, így a tavaszi szezonban további kiélezett csatákra, izgalmas véghajrára számíthatunk.

 

Campus Étterem Dunaújváros

MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 2012 / 2013 ÉV ŐSZI EREDMÉNY
CAMPUS OSZTÁLY
1. HELY MAJOR HÁZÉPÍTŐ KFT  23 PONT
2. HELY RIVER PLATE 19 PONT
3. HELY FRANKCITY 18 PONT 

A Campus osztályban a két újonc teljesítményét dicséri, hogy játékukkal színt és frissességet hoztak. A River Plate csapata kezd meghatározója „színfoltja" lenni a dunaújvárosi kispályás labdarúgásnak, ami Dorogi Viktor munkásságát dicséri. Az őszi bajnok a Major Házépítő Kft. együttese lett, akiket a csapat vezetője Jakab Roland erősített meg az új idényre. A harmadik helyre Bibel Zoltán alakulata a Frankcity ért be, őket az újonc Hamutiprók követi a bajnokságban. A Campus csoport erősségét mutatja, hogy senki nem dőlhet hátra, ugyanis olyan szoros a csoport állása, hogy tavasszal a semleges nézők sem fognak unatkozni.

 

DLSZ C Északi osztály

MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 2012 / 2013 ÉV ŐSZI EREDMÉNY
C OSZTÁLY ÉSZAKI CSOPORT
1. HELY ANTI FF 22 PONT
2. HELY IRAPUATÓ 20 PONT
3. HELY B.W.S 18 PONT 

A C osztály Északi csoportjában előre nem várt meglepetés, hogy az Anti FF végzett az élen az őszi szezonban. Csapatvezetőjük Vincellér Csaba a jó igazolásoknak köszönhetően sikerre vitte csapatát. Őket követi a rutinos Irapuató csapata. Dr. Kovács Péter az Irapuató csapatvezetője szerint akár az őszi első hely is meg lehetett volna, ha egy kis szerencséjük van a szezon végén. A dobogó harmadik fokára az újonc B. W. S csapata került, amit Kis Norbert csapatvezető sikerként értékelt. Az biztos, hogy ebben az osztályban is nagy csatákat láthatunk a tavaszi szezonban, hisz 1-2 győzelemmel vagy vereséggel gyorsan átrendeződhet a tabella.

 

DLSZ C osztály Déli csoport

MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 2012 / 2013 ÉV ŐSZI EREDMÉNY
C OSZTÁLY DÉLI CSOPORT
1. HELY DEVIL EROTIK SHOP 25 PONT
2. HELY DANGER 24 PONT
3. HELY FANATIC 20 PONT 

A Déli csoport, a gyilkos csoport, ahogyan az indulás előtt mondták is a csapatok. Igen, az biztos, hogy kiegyensúlyozott erőviszonyok alakultak ki a Déli csoportban, de mi sem jobb annál, amikor jó csapatok küzdenek meg egymással és a győztes elmondhatja magáról, hogy Ő az ősz bajnoka. Ezt pedig az újonc Devil Erotik Shop csapata vívta ki magának, Vincze Dezső irányításával. A második helyen az egyik favorit a Danger csapata végzett, akiket Horváth László irányított az ősz folyamán. Nagy meneteléssel megérdemelten lett az ősz bronz csapata Boros Tamás csapata a Fanatic SE. Itt sem dőlhetnek hátra a csapatok, hisz a tavaszi fordulók még komoly izgalmakat hozhatnak.

 

DLSZ D osztály

MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 2012 / 2013 ÉV ŐSZI EREDMÉNY
D OSZTÁLY
1. HELY DR INK TEAM 30 PONT
2. HELY EGY LÁDA SÖR 28 PONT
3. HELY RIKI FC 22 PONT  

A negyedik osztály (D osztály) is nagy küzdelmeket és izgalmas mérkőzéseket hozott, hisz az utolsó találkozón dőlt el, hogy ki lesz az őszi bajnok. Az Egy Láda Sör csapata vereséget szenvedett az utolsó fordulóban, így Silinger Ákos csapata maradt a dobogó legmagasabb fokán. Egy kicsit lemaradva a Riki FC csapata lett az őszi szezon bronzérmese, amit a csapatvezető Füredi Krisztofer büszkén nyugtázott. A sok újonc csapat és a régi rókák izgalmas idényt tudhatnak maguk mögött, ezért a téli szünet után újra jó mérkőzéseket láthatunk a pályán.

 

Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség - DLSZ

MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 2012 / 2013 ÉV ŐSZI EREDMÉNY
SENIOR DECATHLON OSZTÁLY
1. HELY GARI TRANS 24 PONT
2. HELY PENTELEI ASZUK 18 PONT
3. HELY AKRASZ HOLIDAY 18 PONT 

A Senior Decathlon osztályban 9 csapat indult neki az új idénynek, hogy megmutassa tudását. Az új csapatok közül a Gari Trans és a Macső csapatai igen komoly játékosállománnyal neveztek be a bajnokságba. Ahogy várható is volt igazi presztízsmérkőzéseket láthattunk tőlük. A veretlen Gari Trans csapata méltán lett az ősz bajnoka, akiket egy régi baráti társaság - Gajdács Árpád csapata - a Pentelei Aszuk követ. A harmadik helyen szintén egy újonc a Szarka Balázs vezette Akrasz Holiday csapata végzett. A Senior osztály erősségét mutatja, hogy a tavalyi bajnokcsapatnak az Africasnak nem sikerült a dobogóra lépnie. A tavaszi fordulók igazi foci csemegéket sejtenek, mert ezek a srácok a régi idők technikás színvonalas fociját idézik meg hétről-hétre!

 

Baronesz Női Foci Bajnokság Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 2012 / 2013 ÉV ŐSZI EREDMÉNY
NŐI BARONESZ OSZTÁLY
1. HELY DPASE 12 PONT
2. HELY FC BARACS 7 PONT
3. HELY RETRO 5 PONT 
ŐSZI GÓLKIRÁLYOK
ARANYCIPŐ ZUMBULISZ MARTINA (DPASE) 10 GÓL
EZÜST PASKER RENÁTA (FC BARACS) 6 GÓL
BRONZ BALÁZSNÉ PETŐ ADRIENN (RETRO) 3 GÓL

A lányok a lányok, a focista lányok! A Női Baronesz csoport látványában, tehetségében és bájában felülmúlta a Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság összes osztályát, ezt nyugodtan kijelenthetjük. A lányoknál 100%-os teljesítményt nyújtott és lett őszi bajnok Vigh György vezérletével a DPASE csapata, hisz az összes mérkőzésüket megnyerték. Őket a dobogón a Pasker Renáta által vezetett FC Baracs csapata követi, majd a harmadik helyen a "régi" lányok - Tóth Anita vezérletével – azaz a RETRO csapata telel. A téli pihenőt követően ismét érdemes lesz kimenni a hölgyek mérkőzéseire, mert ahogyan Zumbulisz Martina vágja a gólokat vagy Pasker Renáta bánik a labdával az mindenki számára csodálni való.

 

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG 2012. ŐSZI ÉRTÉKELÉS

MÉRKŐZÉSEK:
Az idei szezont értékelve elmondható, hogy izgalmas és rendkívül szoros őszi szezont tudhatunk magunk mögött. Szinte az összes osztályban nagy küzdelmek várhatók a tavaszi szezonra. Kiemelkedő a Zeus osztály, ahol rég nem láthattunk ennyire egységes négy csapatot, hiszen az élen állót egy pontra megközelítette a három üldöző. A Campus osztályba az újoncok hoztak színt és lendületet, amely felfrissítette a második vonalat. A két C csoportban sajnos a tavaly megszűnő csapatoknak köszönhetően 2 X 11 csapat küzd a bajnoki pontokért, de így is nagy és izgalmas csatákat hozott a harmadik vonal. A D osztályban két újonc csapatot köszönthettünk, akik egy kis pihenő után kapcsolódtak be újra a küzdelmekbe. Ebben az osztályban nagy előrelépés, hogy nem szűntek meg csapatok, és a kiírt időpontra minden csapat lejátszotta a bajnoki mérkőzéseit. A Senioroknál négy új csapat jelentkezett az idény elején, amire büszkék vagyunk, hisz több mint 130 „idősebb" játékost tudtunk megmozgatni és versenyeztetni. A Női Baronesz bajnokság a szövetség szívügye, hisz a nevezett 5 csapatban összesen 72 női játékosnak biztosítunk mozgáslehetőséget, ami példa értékű még országos léptekkel mérve is. Sajnos két csapat is megszűnt a bajnokság közben, amit hivatalos levélben közöltek a szövetséggel. A Young Boys csapata játékos hiányra hivatkozva adta fel a küzdelmet, míg az Ipartelep esete már komplikáltabb, hiszen ők a játékvezetők munkáját nehezményezve szűntek meg. Természetesen a szövetség szerette volna orvosolni a kialakult helyzetet, de az Ipartelep levele inkább kifogásnak volt tekinthető, mint valós problémának, hiszen ha egy csapat a játékvezető(k) ítéleteire hivatkozva bomlik fel, akkor a háttérben valószínűleg más okok is munkálkodtak. Főként azért gondoljuk ezt, mert ilyen esetben több lehetősége is adódik egy csapatnak a probléma megoldására. Erre egy példa, hogy lekérje magát a csapat arról a játékvezetőről, vagy játékvezetőkről, akiknek a működésével nem elégedettek. Annak azért örülünk, hogy a megszűnt csapatok játékosainak többsége azóta már másik csapatokban próbálják meg mozgásigényüket kielégíteni és a játékot tovább élvezni, hiszen a szövetség szabályzata erre lehetőséget ad, vagyis a megszűnt csapatok játékosai szabadon igazolhatóak, akár a bajnokság közben is.
Itt hívom fel a figyelmet az elnökség új kezdeményezésére, miszerint minden bajnokság, teremliga és kupa megkezdése előtt technikai megbeszélést fogunk tartani, hogy közelebb kerüljön egymáshoz a szövetség, valamint a csapatvezetők álláspontja, elképzelése, az adott küzdelemsorozatot illetően. Ugyanis mottónk, hogy a szövetség nem csak az elnökségből áll, hanem a csapatokból, azok játékosaiból, a játékvezetőkből, valamint a szövetség bizottságaiból, így alkotva egységet.

STATISZTIKA:

 • DLSZ vezetőség és bizottságok száma: 35 fő
 • Igazolt játékosok száma: 1387 fő
 • Játékvezetők száma: 41 fő
 • Mérkőzések száma: 332 mérkőzés
 • Mérkőzések percre, órára, napra lebontva: 16.000 perc, 276 óra, 11,52 nap
 • Gólok száma: 2.113 gól
 • Gólok / mérkőzés aránya: 6,36 gól / mérkőzés
 • Honlap napi látogatottság legnagyobb száma: 4.268 fő

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG 2012 AZ ÚJÍTÁSOK JEGYÉBEN:
Szervezetünk megújulásának egyik fontos mérföldköve volt az arculat, az imídzs (logó, színvilág, stílus) kidolgozása, kialakítása volt. Ezt követte a szövetség céljának, hitvallásának és küldetésének megfogalmazása. Ezeket folyamatosan építettük fel, ami jól látszik az általunk készíttetett honlapon is, amit még a legnagyobb labdarúgó szervek is dicsérettel fogadtak, és elismerően vélekedtek róla. A logó megtervezését követően új pecsétet és levélpapírt készítettünk, hogy mindenki számára egyértelmű legyen hovatartozásunk. Fontos megemlíteni, hogy új kommunikációs csatornákat hoztunk létre, melyeket előszeretettel használnak a csapatvezetők, játékosok egyaránt, hisz a gyorsaságán kívül a rendezett információk befogadásában vagyis az interaktivitásában is hasznos a szervezet számára. Év közben két bizottságunkban is vezetői változás történt, a Játékvezető bizottságnál Viszokai Lászlót, míg a Fegyelmi Bizottságnál Márton Lászlót bízta meg az elnökség a további munkára. Az új szezonban a legnagyobb értékünk, hogy újra tudtuk indítani a Női Baronesz bajnokságot, melyre szervezetünk büszkén tekint, hiszen óriási munkát fektettünk ebbe a projektbe. Nagy öröm számunkra a Senior Decathlon bajnokságban még soha nem látott nagy csapat létszám is. Jó ötletnek bizonyult, hogy az Energott Teremliga versenykiírásában az alacsonyabb osztályú csapatok külön osztályba sorolva nevezhettek a teremligára. A 2011/2012 –es évzárót a zsúfolásig megtelt színpompás Campus étteremben tartottuk, ahol szinte az összes csapatvezető jelen volt és átvehették a legjobbaknak járó díjakat.

ÚJÍTÁSOK A 2012. ÉVBEN:

 • Női bajnokság beindítása
 • Akarat Ereje Kupa (jótékony rendezvény) megrendezése
 • Hangolj az Olimpiára sportnap megrendezése
 • Bajnoki mérkőzéseken két játékvezető működésének bevezetése
 • Játékvezetői bizottság tagság és elnökségnek változása
 • Fegyelmi Bizottság tagság és elnökségének változása
 • DLSZ logó megtervezése és elfogadtatása Cserna Gábor DMJV Önkormányzatának polgármesterével
 • DLSZ céljainak, hitvallásának megírása, elfogadtatása
 • Kommunikációs csatornák létrehozása
 • Az Év Honlapjára való nevezés
 • II. Energott teremliga kisebb osztályú csapatok bevonásával
 • Wikipédián a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

JÁTÉKVEZETŐI RÖVID ÉRTÉKELŐ:
Az új vezetőség a játékvezetők felkészítését, a játékvezetés egységesítését, a nagyobb osztályokban a páros játékvezetést és az új játékvezetők bevonását tűzte ki céljául. A bajnokságokban társadalmi szerepet vállaltak az I. Akarat Ereje kupán, valamint a Hangolj az Olimpiára sportrendezvényeken. A II. Energott Teremliga II. osztályában is két játékvezető fogja vezetni a mérkőzéseket, hogy még jobb játékvezetést tapasztalhassanak a csapatok. A vezetőség idén is játékvezetői tanfolyamot fog szervezni, melyhez várják a jelentkezőket. December 7-én a Mentőszolgálat vezetője elméleti és gyakorlati elsősegély nyújtási továbbképzést tart a játékvezetők számára.

FEGYELMI RÖVID ÉRTÉKELŐ:
Összesen 19 Fegyelmi határozat és négy Kispályás Határozat született. A 19 Fegyelmi határozatból 2 határozatban súlyos eltiltással büntették a játékost, hiszen a „játékos" bántalmazta a játékvezetőt. A legsúlyosabb fegyelmi határozati döntés a játékos 2 éves eltiltása a kispályás labdarúgástól Dunaújvárosban. A többi döntés mérkőzésről való eltiltást fogalmazott meg, melyből jól látható, hogy a játékvezetőkkel szembeni „problémás" viselkedés a sportszerűtlen magatartásból adódtak. Az elmúlt évek statisztikája szerint nem növekedett a fegyelmi vétségek száma, mely mindenképpen pozitív eredmény.

VERSENYBIZOTTSÁG RÖVID ÉRTÉKELŐ:
Idén három versenysorozat kiírásához kellett összehívni a bizottságot, ahol kialakították a 2012/2013 Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság versenykiírását, a Dunaújvárosi Kupa és az Energott Teremliga versenykiírását, és elfogadták azokat. Nagy öröm számunkra, hogy egyre több csapatvezető gondolja úgy, hogy javaslatával, ötletével tudja segíteni a bizottság munkáját. Az egyre jobb versenykiírásokat a bizottságnak szinte már csak frissíteni kell.

TERVEK A 2013. ÉVRE:

 • Új elnökségi tagok felvétele
 • 40 év feletti bajnokság beindítása
 • Nagy vállalatok kispályás labdarúgó tornájának lebonyolítása a Dunaferr Zrt. vállalattal közösen
 • Bajnokok Ligájának megrendezése
 • Minden induló bajnokság előtt technikai megbeszélés a csapatvezetőkkel
 • Új foci kupa megrendezése
 • DLSZ bizottságainak szerepvállalása, átgondolása, megírása
 • MLSZ –el való együttműködés

 

Dunaújváros, 2012. november 27.    
    Petrás Gábor
    Dunaújváros Labdarúgó Szövetség Főtitkár

 

Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Letölthető dokumentum: 
CsatolmányMéret
PDF ikon DLSZ 2012/2013 őszi végeredmény, beszámoló942.65 KB