Csövesek 2012. Zánka I. hely

Csövesek országos sikerei

Oszd meg másokkal!

Két országos tornáról is az első helyezéssel a tarsolyában térhetett haza a Csövesek kispályás labdarúgó együttese: a dunaújvárosi bajnokságban is sikerrel vitézkedő alakulat előbb Révfülöpön, majd Zánkán vett rész egy-egy rangos viadalon, s veretlenül gyűjtötte be az első helyezéseket.

A dunaújvárosi kispályás labdarúgó bajnokságban szereplő Csövesek csapata két országos labdarúgó tornán is részt vett a közelmúltban. A Zeusz csoport második helyezettje kiválóan szerepelt a két megméretésen, ugyanis előbb Révfülöpről, majd Zánkáról is az első hellyel, valamint több egyéni elismeréssel a tarsolyában térhetett haza.

A június 30. és július 1. között megrendezett AC Villám – Kaminó Kupán a mieink mellett húsz együttes vett még részt, így nehéz feladat várt a Csövesekre már a csoportküzdelmek alatt is, ám Pulai Ferenc csapatvezető gárdája esélyt sem adott vetélytársainak. A dunaújvárosi együttes ugyani mind a négy csoportmeccsét simán megnyerve jutott be az egyenes kieséses szakaszba, ahol továbbra sem talált legyőzőre, így az egyszer már legyőzött barna Team ellen játszhatta a finálét. Itt már óriási csatára késztették együttesünket, ám a Csöveseket ezúttal sem lehetett legyőzni, s a 2-1-es sikerükkel begyűjtötték a sorozat első helyét.

Zemankó Zoltán Csövesek csapatkapitánya:

Zemankó Zoltán Csövesek csapatvezetőCsapatunk két nagyon meleg nyári napon vett részt a Balaton partján, Révfülöpön a Kaminó Kupán. Gondolva a nagy forróságra Pulai Ferenc csapattulajdonos bő kerettel számolva vágott neki a tornának. Csapatunkban ötvöződött a több éves rutin a fiatalos lendülettel, gyorsasággal. A két nap nemcsak a játékról, hanem a csapatépítésről is szólt. Elutaztak velünk olyan játékosok is, akik először léptek pályára a Csövesek színeiben. A két nap alapján nyugodtan mondhatom, hogy sikerrel és jól megállták helyüket, nem okoztak csalódást sőt...
Az első nap küzdelmeit könnyedén vettük, a komolyabb feladat a második napon várt ránk. Az egyenes kieséses szakaszban az összeszokottságunk és a csapategység kiegészült az egyéni parádés megoldásokkal, amely meghozta gyümölcsét és sikerült elhódítanunk a kupát. Emellett külön öröm számunkra, hogy Czár Tibor lett teljesen megérdemelten a torna gólkirálya.
Összességében egy nagyon jó hangulatú tornán vettünk részt, amelyen nem okozva csalódást ismét kitűnően szerepelt a Csövesek csapata.

Három héttel a fényes siker után, Zánkára látogatott a gárda, ahol még népesebb mezőnyben, 42 csapatos mezőnyben szerepeltek a mieink. A recept azonban itt sem változott, ugyanis a veretlenül megvívott csoportkör után a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben is rendkívül simán nyerték meccseiket a mieink, így újra a finálé eléréséért játszhattak. Az elődöntő sem okozott azonban nehézséget a Pulai-gárdának, mely 2-0-s sikerével harcolta ki helyét a döntőben, ahol a végletekig kiélezett meccsen, 2-2-es döntetlen után végül hetesekkel győzte le a Football Faktor elnevezésű formációt, itt is megszerezve ezzel a sorozat aranyérmét. A szép csapatsiker mellett az egyéni elismerésekből is jutott a Csövesek játékosainak, hiszen Hollauer Balázs a torna gólkirályának, míg Czár Tibor a legjobb játékosnak járó díjat érdemelte ki remek teljesítményével.