DPASE edzés 2012

Céligazolások történtek a DPASE-nél

Oszd meg másokkal!

Dunaújváros - Közel egy csapatra való labdarúgót igazolt a nyáron a Dunaújváros PASE együttese. Az NB III megnyerésére, a másodosztályú tagság kiharcolására készülő alakulat az eddigi négy edzőmérkőzését megnyerte.

A nyári átigazolási időszakban került a klubhoz a kapus Milinte Árpád, a védelmet erősítendő Farkas Viktor, Köntös Dániel, Szauter István, Villám Balázs, a középpályás sorba Lázár Zsolt és Miskovicz Roger, valamint két gólfelelős Sitku Illés és Sóron Tibor. Az újvárosiak előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Vasassal Kocsis Gábor megszerzéséről, aki az elmúlt fél évben kölcsönjátékosként szerepelt Újvárosban. Ezzel még mindig nem végleges a keret, hiszen a ghánai csatár Samuel Ato, a brazil középpályás Flavio és a szerb bal oldali védő Mario Pufek még jelenleg is próbajátékon szerepel. Az együttes vezetőedzőjét, Jakab Eleket kérdeztük a felkészülés eddigi tapasztalatairól. 

A februári induláskor a klub alapvető célkitűzése az volt, hogy a 2013/2014-es egycsoport  NB II-ben szerepeljünk. Szerettünk volna a hamarosan induló pontvadászatban  is a másodosztályban indulni,  de ez egy adminisztrációs csavar miatt nem sikerült. A nyári átigazolási időszakban a csapat nagy része kicserélődött. Minőségi játékosok érkeztek, mivel nekünk NB II-es erőségű csapatot kell kialakítanunk, ugyanis ebben az évben nem elég megnyerni a harmadosztályt a feljutáshoz, hanem még osztályozót is kell játszani, akár az NB II ötödik helyezettjével. Az új játékosoknak tetszettek a felvázolt célok, szimpatikus volt ez az elképzelés. Az eddigi felkészülési mérkőzéseinken biztatóan játszott a céligazolásokkal megerősített csapatunk. A következő idényben egyértelműen támadóbb focit szeretnénk játszani. Ennek szellemében történtek az igazolások is, és ez a törekvés látszott az eddig lejátszott meccseinken. Emellett biztonságosan is futballoztunk.

Különösen az igen jó erőkből álló MTK II ellen szerepeltünk jól, de a Ferencváros első keretének második feléhez  tartozók ellen elért idegenbeli győzelem is értékes. Az NB III-as Bölcske és Érd elleni győzelmek esetén pedig érzékelhettük, hogy bizony ebben az osztályban is vannak képzett csapatok. Az augusztus 18-i bajnoki rajtig még játszunk néhány komoly felkészülési meccset. Emellett kíváncsian várjuk a Magyar Kupa főtáblájának sorsolását, hiszen szeretnénk minél több tétmérkőzéssel felkészülni a jövő évi osztályzóra - mondta a vezetőedző.

Forrás: www.dh-online.hu