Carissa Kupa jótékony akció: 1.357.000,- Forint

A Carissa Kupa jótékonysági akcióján 1.357.000 forint adomány gyűjt össze

Oszd meg másokkal!

Jótékony évkezdés

A XIII. Carissa Kupán elindított „Adj esélyt a szívnek!” elnevezésű jótékony akció célja az volt, hogy Dunaújváros egy új modern életmentő készülékhez jusson, hiszen nagyon kevés ilyen berendezés van a városban, pedig az egyik vezető halálozási ok ma Magyarországon a hirtelen szívmegállás. Szerencsére nagy jelentőséget tulajdonítottak a kezdeményezésnek Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzati képviselői, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetői is, akik 200-200 ezer forinttal járultak hozzá a gyűjtéshez, de egy emberként mozdultak meg a segítőszándékú cégek, magánszemélyek, vállalkozások, sportegyesületek, sport szakágak is.

A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 100-100 ezer forintos támogatása, a DabDocler Dunaújváros Jégkorong szakosztálya 50 ezer, valamint a ZEUS Sportáruház szintén 100 ezer forintos hozzájárulása példaértékű, de nagy köszönet jár a Magyar Parlament Válogatottnak is, akik ugyancsak 100 ezer forintot adtak bele a közösbe. Garbacz István vállalkozó a labdarúgás és a sport örök szerelmese 50 ezer forinttal segítette az akciót, Juhász Zoltán nagymennyiségű tombolajegy vásárlással támogatta a törekvést, de rengeteg kisebb felajánlás is szükséges volt ahhoz, hogy a nagyszerű hétvégét követően közel két defibrillátor megvásárlásához is elég pénz jöjjön össze.

Természetesen mindent el fogunk követni, hogy a második készülék megvásárlása is realizálódjon és így még nagyobb biztonságban legyenek a város lakói. Tudjuk ugyanakkor azt is, hogy ezek csak kis lépések abba az irányba, hogy megfelelő számú és minőségű életmentő készülék legyen Dunaújvárosban, azonban a célunk a defibrillátorok beszerzésén túl az is volt, hogy ráirányítsuk a figyelmet arra, mennyire messze járunk az ideálisnak mondható defibrillátor-számtól városunkban. Amennyiben kihelyezzük a két új készüléket, akkor is csak mindösszesen négy darab berendezés fog készen állni életmentésre, ami lássuk be nagyon kevés.  Bízunk abban, hogy ezt a mennyiséget kevesellni fogják azok is, akik ebben az ügyben-érdemben tudnak és akarnak is segíteni.

XIII. Carissa Kupa

Venkei Zsuzsanna Szevenke Kft. ügyvezetője:

Ezúton mondunk hivatalosan is köszönetet a DLSZ által szervezett Carissa Kupa elnevezésű teremlabdarúgó torna magas színvonalú megszervezéséért és lebonyolításáért. Kiemelten a torna bevételének jótékony célra történő felhasználására, melyben cégünk is segítséget nyújtott a kiválasztott defibrillátor beszerzésében. Különösen köszönjük, hogy a szervezők évek óta szívügyüknek tekintik az egészséges életmód, a sportolás és az ahhoz tartozó egészségmegőrzés és a sportolás közben a magasabb teljesítmény miatt előforduló veszélyhelyzetek kezelésének ügyét. Az összegyűlt pénzösszeg reményink szerint akár 2 db életmentő készülék beszerzését is lehetővé teszi. Reméljük, hogy segítségünkre a jövőben is számítanak!

Dr. Galambos Dénes Országgyűlési Képviselő:

A 13. alkalommal megrendezésre került Carissa Kupa nem csak a város életében nagy fontosságú esemény, hanem amint látjuk, most már az ország különböző részeiből is sokan vettek részt rajta. Ez a hagyományőrző kupa sorozat az ország három legsikeresebb terem labdarugó tornája közé emelkedett. Annak különösen örülünk, hogy olyan sztárvendégeket is itt tudtunk magunk között, mint a Magyar Országgyűlés labdarúgó csapata, akik a helyi rendvédelmi szervezetek válogatottjával játszottak egy komoly gálamérkőzést. Ez is az egyik jó és komoly hírvivője volt az eseménynek. Ezen az év eleji kupa hétvégén korosztályoktól függetlenül nagyon jó mérkőzéseket láthattunk, kiváló képességű játékosokkal.

A rangos kihívás olyan csapatokat mozgatott meg, amelyeknek a többsége tömegsport jelleggel végzi a tevékenységüket, illetve olyan sportembereket, akiket korábban a sportpályákról kedveltünk meg, mára viszont valamelyik civil közösségben találták meg azokat a társakat, akikkel szívesen játszanak együtt. Voltak munkahelyi kollektívák, vállalati, céges csapatok is. Valamennyien derekasan helytálltak. Komoly ütközeteket, nagyon szép jeleneteket láthattunk!

Cserna Gábor, Dr. Galambos Dénes

A Carissa Kupa legfőbb üzenete az egészséges, sportos életvitel népszerűsítése. Emellett a rendezvény másik nagyon fontos célja az volt, hogy ha egy hasonló rendezvényen, mint a mai, valamilyen súlyos rosszullét éri bármelyik résztvevőt, akkor a Carissa Kupa szervezői által meghatározott jótékonysági akció eredményeként beszerzésre kerülő életmentő készülék, a defibrillátor segítségével életet menthessünk és ezzel mindenki biztonságérzetét növelni tudjuk. Nagy örömünkre szolgált, hogy az akcióhoz valamennyi résztvevő örömmel csatlakozott – komoly felajánlások születtek. Például a parlamenti kollégák csapata 100.000.- Ft-os felajánlást tett a készülék megvásárlásához. Elmondhatjuk, hogy mások is hasonló nagyságú támogatást nyújtottak.

A Carissa Kupa az idén is bebizonyította, hogy a sportnak Dunaújvárosban milyen nagy jelentősége van. A három versenynap alatt ismét jelentős tömegeket mozgatott meg, közösségi élményt adott és jótékonysági összefogásra is vonzott.  Az izgalmas mérkőzések mellett élvezetes betétprogramokkal is színesítették a találkozót. Érdemes és szükséges a támogatása.

Venkei Zsuzsanna

Végezetül elismerésemet fejezem ki a verseny létrehozói, szervezői és lebonyolítói felé. Büszkék vagyunk rájuk! Gratulálok mindnyájuknak és a hagyomány sikeres folytatását kívánom nekik!

Tóth Imre elnök (DLSZ Társadalmi Felelősség Bizottság):

Nagyon örülök annak, hogy jótékony akciónk kapcsán előtérbe került az emberi élet fontossága. Sajnos úgy rohanunk végig a hétköznapjainkon, hogy alig-alig szánunk időt arra, hogy odafigyeljünk magunkra, egymásra. Szerencsére azonban egy megfelelő kampány, egy nagyszerű sportesemény ráirányíthatja a figyelmet (ha csak rövid időre is) arra, hogy bőven van tennivalónk ezen a területen. Ezúton is köszönöm, hogy az a rengeteg segítség, jótékony felajánlás mellyel a munkánkat támogatták azt igazolja, hogy tudunk és akarunk is segíteni egymásnak.

A segítség szükségessége mindig azt jelenti, hogy valami nincs jól. Ez most is így van, hiszen az életmentő készülékek számát tekintve továbbra sem megnyugtató a helyzet. Azonban az nagyon jól van, hogy sokan megértették itt van a lehetőség arra, hogy változtassunk, javítsunk – tegyünk egymásért, magunkért.

ÉLETMENTŐ KÉSZÜLÉK ADOMÁNYAI
SOR FELAJÁNLÓ ÖSSZEG
1. DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG 200.000,- FORINT
2. HOLLER FERENC ZEUS SPORTÁRUHÁZ 100.000,- FORINT
3. DMJV OKTATÁSI, KULTURÁLIS ÉS SPORTBIZOTTSÁG 200.000,- FORINT
4. NEVEZETT CSAPATOK 80.000,- FORINT
5. JÁTÉKVEZETŐI BIZOTTSÁG 5.000,- FORINT
6. BRIVI - SZER KFT 5.000,- FORINT
7. CARISSA SPORTEGYESÜLET 5.000,- FORINT
8. AKRASZ BAU 20.000,- FORINT
9. DUNAFERR VASAS 5.000,- FORINT
10. GARBACZ ISTVÁN 50.000,- FORINT
11. MÉSZI FRUCHT KFT. 5.000.- FORINT
12. DUNAÚJVÁROS PASE LABDARÚGÓ KLUB 100.000,- FORINT
13. DKKA VEZETŐSÉGE ÉS JÁTÉKOSAI 100.000,- FORINT
14. FEJÓ THERM KFT. 10.000,- FORINT
15. RENDVÉDELMI VÁLOGATOTT 7.000,- FORINT
16. MAGYAR PARLAMENT VÁLOGATOTT 100.000,- FORINT
17. BÁNKUTI GÁBOR ÉS CSALÁDJA 20.000,- FORINT
18. DUNAÚJVÁROSI SPORTISKOLA 10.000.- FORINT
19. DAB DOCLER DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK 50.000,- FORINT
+ ELADOTT TOMBOLA 285.000,- FORINT
  ÖSSZESEN 1.357.000,- FORINT
20. DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 255.392.- FORINT
  VÉGÖSSZEG 1.612.392,- FORINT