ISD DUNAFERR - ALCUFER KUPA 2012

Alcufer Kupa Dunaferr sikerrel

Oszd meg másokkal!

ALCUFER KUPA GYIRMÓT, 2012. SZEPTEMBER 28.

Remek futball tornát rendeztek 20 csapat részvételével, az észak-nyugat magyarországi régióban Gyirmóton, az Alcufer Kft. vezetői. Mivel csapatunkat is meginvitálták a rendezvényre örömmel tettünk eleget a meghívásnak és igyekeztünk tovább öregbíteni Dunaújváros és a Dunaferr sportos hírét. A TOP 200 Business Kupán szereplő keret több helyen változott (sérülések, munkahelyi elfoglaltságok miatt), de így is ütőképes és jó csapatot alkottunk. Hogy ez mennyire volt így, azt már rögtön a második mérkőzésünkön le is mérhettük, ugyanis az Epcos Kft. csapata volt ekkor az ellenfelünk, akiket Telkiben a TOP 200 Kupán nem sikerült legyőznünk (0:0). Ez alkalommal azonban 2:1 arányban diadalmaskodtunk és ennek köszönhetően jó eséllyel pályáztunk az 5 csapatos csoportban a csoportelsősségre. A folytatásban a legjobb nyolc csapat mezőnyében a GySEV gárdája igyekezett megállítani bennünket, de magabiztos játékkal 4:0 arányban nyertük meg ezt a találkozót és léptünk tovább a legjobb négybe. A négy közé egy csapat (Audi Hungária) kivételével a kiemelt együttesek, vagyis az Alcufer Kft., a Magyar Suzuki Zrt., az Epcos Kft. (ők nem voltak kiemelve) és az ISD Dunaferr Zrt. csapata került. Annak nem örültünk, hogy ismét az Epcos Kft-vel kellett megküzdenünk, mert mint már említettem, nagyon kellemetlen ellenfélről, jól felkészített csapatról volt szó. Ez a döntőbe jutásért vívandó mérkőzésen újólag beigazolódott, hiszen gól nélküli döntetlenre végződött a találkozó és hetes rúgásokkal dőlt el a továbbjutás kérdése. Négy-négy büntető elvégzése után sikerült megszereznünk a győzelmet (3:2), így várhattuk a döntő másik résztvevőjét a Magyar Suzuki Zrt. csapatát, akik legyőzték a házigazda Alcufer Kft. legjobbjait. A finálét szép számú nézőközönség tekintette meg, prominens vállalatvezetők, cégvezetők mellett Csank János egykori szövetségi kapitány is kíváncsi volt az ütközetre. Azt gondolom, hogy nem is csalódtak az érdeklődők, ugyanis remek mérkőzést láthattak, és ami még örömtelibb: Dunaferr győzelmet! A találkozót Rozsos József technikás megoldása döntötte el a második játékrész hajrájában. (1:0)

Összességében a TOP 200 Business Kupán szerzett ezüstérem után elmondhatjuk, hogy újabb komoly sportsikert értünk el, hiszen rangos tornát tudtunk megnyerni, sportszerű, jó játékkal. A torna legjobb játékosának csapatkapitányunkat, Zemankó Zoltánt választották, amire ugyancsak nagyon büszkék voltunk. Beszédes adat, hogy csapatunk hat találkozót nyert meg a rendes játékidőben, egyet pedig büntetőkkel. Vereséget nem szenvedtünk. Ezt kiváló védekezésünknek, valamint jól teljesítő kapusunknak, Juhász Péternek köszönhettük, hiszen a 20 rúgott gól mellett mindössze egy kapott találat szerepelt a nevünk mellett.

Az aranyérmes együttes:

Kapus: Juhász Péter Mezőnyjátékosok: Varga Csaba, Berkes Zsolt, Tonka Péter, Zemankó Zoltán, Kovács Ádám, Fröhlich Rajmund, Kővári László, Somogyi Jenő, Rozsos József 

Szakmai stáb: Tóth Imre, Várkonyi Zsolt, Petrás Gábor, Malácsik Jenő, Szirmai György, Vass Tamás

Támogatóink: ISD Dunaferr Zrt., Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség, Pinxit 2003. Kft., Dunaferr Szakközép- és Szakiskola

Zemankó Zoltán Dunaferr Szakiskola Igazgatóhelyettes:

Zemankó Zoltán Dunaferr Szakiskola IgazgatóhelyettesAz Alcufer Kft meghívásának eleget téve újra összeállt a TOP 200 Business Cup-on remekül szereplő ISD Dunaferr Zrt. csapata. A csapat játékos kerete részben megváltozott, de célok-céljaink nem változtak. A TOP 200-on elért második helyezés után újra egy országos tornán sikerült remekül szerepelnünk és megszereznünk az első helyet. Egy nagyon jó hangulatú, kiválóan szervezett labdarúgó tornán vettünk részt, ahol csapatunk minden meccset megnyerve hódította el a győztesnek járó serleget és elismerést. Úgy érzem, hogy a csapategységnek és a szervezett játéknak köszönhetően tudtunk ismét jól szerepelni. Ehhez az ISD Dunaferr Zrt. minden feltételt biztosított számunkra. Reméljük sikerült a vállalat hírnevét a sport területén ismét öregbítenünk.

Petrás Gábor ISD POWER Kft. – DLSZ Főtitkár:

Petrás Gábor Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség FőtitkárTöbb céllal látogattunk el Gyirmótra az Alcufer kupára. Egyik nemes célunk természetesen a kupa megnyerése és az ISD Dunaferr Zrt, valamint Dunaújváros nevének dicsőítése volt. Emellett Várkonyi Zsolttal a rendezvény szakmai szemmel is figyeltük, mert nem titkolt célunk, hogy jövőre itt nálunk, Dunaújvárosban egy hasonló nagy „céges" rendezvényt szeretnénk megrendezni a Dunaújváros Stadionban. Ezért a kupákon és az elismeréseken kívül tapasztalatokkal, ötletekkel tértünk haza, amelyet szeretnénk beépíteni a jövő évi rendezvénybe.

 Várkonyi Zsolt ISD Dunaferr Zrt. PR főosztályvezetője:

Várkonyi Zsolt ISD Dunaferr Zrt. PR főosztályvezetőA mostani ALCUFER Kupa győzelem megmutatta, hogy a nyári FIGYELŐ TOP 200 tornán elért második hely sem volt egy kicsúszott eredmény, hanem a fiúk felkészültségének,a profi háttérmunkának, a morális egységnek együttesen köszönhető mindez. Őrülök, hogy részese lehettem ennek a sikernek is. Jellemzően maga a focitorna nemcsak a sportról, hanem a teljesítmények kölcsönös elismeréséről, és egy kicsit az üzletről is szólt. Megmutatta, hogy a "zöld" és a fehér asztal mellett könnyebben születnek üzleti kapcsolatok is. Úgy gondolom, hogy jövőre Dunaújvárosban a Dunaferr hasonló kezdeményezése szintén hasznos lenne egyrészt az anyavállalatnak, másrészt a kispályás focit kedvelő, sportszerető közösségnek és közönségnek egyaránt. Mindenesetre a jó csapat már adott.

Tóth Imre Dunaferr csapat csapatvezető:

Tóth Imre Dunaferr csapat csapatvezetőRangos tornát sikerült megnyernünk, ahol több olyan visszajelzést is kaptunk, ami azt mutatja, hogy jó úton járunk. Mire is gondolok? Többek között arra, hogy kiemeltként kezelték csapatunkat egy Dunaújvárostól igen távol eső régióban (Győr-Moson Sopron megyében), vagy az is feltűnt, hogy ellenfeleink próbáltak elkerülni minket, ami persze a sorsolás szeszélye folytán mindenkinek nem sikerülhetett. Összességében, ami igazán büszkeséggel és örömmel töltött el nemcsak engem, hanem a csapat tagjait és a stábot is, hogy ismét sikerült Dunaújváros, az ISD Dunaferr ZRT, valamint a Dunaferr Vasas jó hírét vinni az országban. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem a munkáját a támogatását és a segítségét mindazoknak, akik közreműködtek ebben a nagy sikerben.